Tags /

Location: Benenden, Kent
Type: Education
Constraints/Challenges: Relocation of server room and associated logistical issues around size, air-conditioning requirements etc.
Key Features: ADAS  co-ordinated with the client and the contractor to meet the tight timescales for the project to ensure that the work was carried out in summer holiday period.
Project Value: ~£180k

After the construction of a new building at their rural Kent location, Benenden called upon Abbey Design to explore options for refurbishment of their disused science buildings. We delivered several sketch schemes to take the building back to a number of general teaching classrooms and an IT management suite. We provided a range of options for the development, including room planning/furniture layouts for classrooms and ancillary spaces.

A key component of this project was the relocation of the school’s site servers that had previously been temporarily housed elsewhere. This required both detailed planning and logistical co-ordination.

Leelands