Completed: Autumn 2012
Location: Watford
Type: Residential
Key Features: Brickwork, render, slate roof to match existing, conversion of garage into kitchen creating a traditionally-styled light and spacious home with new part-glazed roof over the kitchen flooding the area with light.
Project Value: £200k

Having been originally approached by the client for a loft conversion, Abbey Design provided full project administration for what became a major refurbishment and extension to a 4-bed detached house. All areas of the house were fully refurbished, with the addition of a large rear extension to form a dining room, family room and master bedroom suite.

The project added approximately 35m2 to ground floor and around 20m2 to the first floor and re-configured almost all of the interior.

Pearwood